BEMER INFÓVONAL: +3630/400-2527

Üdvözlöm!

Köszönöm, hogy érdeklődik szolgáltatásaink iránt. Önnek több lehetőség áll a rendelkezésére. A lenti információkat átolvasva és videóinkkat megnézve, közelebbről megismerheti a BEMER technológiát.

Az alábbi ürlap kitöltésével további információkat kérhet tőlünk, vagy felveheti velünk a kapcsolatot:

Kérem válassza ki miben segítsünk és kollégáink hamarosan jelentkeznek Önnél!
Powered by NEX-Forms

BEMER Fizikai Érterápia

“Vérkeringés javítás felsőfokon!”

5 nemzetközi szabadalommal védett eljárás

Letölthető képzési anyagunk: http://ercentrum.hu/bemer/BEMER_reszletes_tajekoztato_-_Kompendium_HU_ercentrum.pdf

A BEMER terápia, az emberi szervezet jelenleg egyik legkutatottabb területén, a mikrocirkulációs területen fejti ki hatását. Bizonyított, hogy versenytársa sem akad, hiszen olyan mértékben javítja a vérkeringés paramétereit, a mikrocirkulációt és a rugalmas érfal mozgást, ami a gyógyulás egyik alapja lehet.

Az egészség, illetve annak visszaállítása, valamint az emberi test gyógyulási és regenerálódási folyamatainak alapfeltétele a szervezet jó vérellátása, mely ellátja a szöveteket, szerveket oxigénnel, tápanyagokkal és gondoskodik a salakanyagok elszállításáról.  Ezen folyamatok elősegítése terén jelenleg a leghatásosabb és legmodernebb kezelési koncepciók egyike a BEMER terápia, mely a korlátozott, illetve zavart mikrocirkulációt célzottan stimuláló fizikai érterápia.

A fizikai érterápiát napjainkban számos különböző területen alkalmazzák. Ezért a mikrokeringés – vagyis a legkisebb véredényekig történő véráramlás – hatékony javítása sok tekintetben pozitív kihatással van az egészségére, az immunrendszerére és egészében a jó közérzetére. A BEMER sok éves tapasztalata alapján folyamatosan fejlesztette a fizikai érterápiát – esetenként a helyi és az átfogó szabályozási folyamatok bioritmusával kapcsolatos úttörő felismerésekkel. A mikrokeringés hatékony stimulálása támogatja a megelőzést, gyógyításra, felépülésre és regenerálódásra szolgáló legfontosabb fizikai szabályozó mechanizmusokat, és kiegészítő módon alkalmazható számos kezelés és javallat esetén.

A létfontosságú mikrokeringés
A mikrokeringés rendkívül fontos része az emberi vérkeringésnek. A kicsi és legkisebb úgynevezett mikroszkopikus véredények finom és szerteágazó érhálózatában
zajlik. A mikrokeringés a teljes vérkeringés 74%-át fedi le. Létfontosságú szállítási és ellátási feladatokat lát el.
Ellátja testünk 80-100 billió sejtjét oxigénnel és tápanyagokkal és az anyagcsere termékek eltávolításának fontos szállítási útvonala.

A korlátozott mikrokeringés sok betegségnek és közérzeti zavarnak az okozója vagy elősegítője. Ennek ismeretében még inkább meglepő, hogy a korlátozott mikrokeringés javítására kielégítő kezelési lehetőség eddig nem állt rendelkezésre. Számos folyamatnak, amelyek az emberi szervezetben lezajlanak a jól működő mikrokeringés az alapfeltétele: regeneráció-, kijavító-, növekedési- és gyógyulási folyamatok.
A mikrokeringés létfontosságú a fizikai és szellemi teljesítőképesség energiaigényének ellátása szempontjából.
A sejtek csak akkor tudják megtenni azt, amit tenniük kell, ha megkapják, amire szükségük van.

A mikrokeringés zavara
A mikrokeringés is az élet alapvető törvényeit követi és az életkorral együtt gyengül. Ezt a folyamatot azonban sok embernél felgyorsítják a káros környezeti hatások,
a rossz szokások és az egészségtelen életvitel. A környezetünkben megtalálható méreganyagok, a zaj, a stressz, az alvás- és mozgáshiány, az egészségtelen vagy
egyoldalú táplálkozás, a nikotin- és alkoholfogyasztás kedvezőtlenül befolyásolja a mikrokeringést.

A következmények:
gyengül az immunrendszer, érzékenyebbek leszünk a fertőzésekre, csökken a teljesítőképesség,
romlik a közérzet, lassul a felgyógyulás, végeredményben pedig megnő a keringési betegségek, mint például a szívinfarktus vagy a szélütés valószínűsége.

A Bemer az egészség és a jó közérzet vezérlőközpontjára hat
Vazomóciónak nevezzük a legkisebb véredények „lüktető mozgását“ amellyel a mindenkori helyi szükségleteknek megfelelően történik meg a vér eloszlása a mikrokeringési területen. A fizikai és szellemi teljesítőképesség, a gyógyulási és felépülési folyamatok, valamint a betegségek jelentős száma közvetlenül
kapcsolatban áll a mikrokeringéssel és a mikroszkopikus szintű anyagcserével. A BEMER célzottan serkenti a korlátozott vazomóciót és ezen keresztül javítja a mikrokeringést.

A BEMER-kutatás sok éves munkájával úttörő ismereteket szerzett a mikrokeringés helyi és az átfogó szabályozási folyamatainak bioritmusával kapcsolatosan. A BEMER fizikai érterápia központi eleme egy több dimenziós jelszerkezet, amely hatékonyan stimulálja a korlátozott vagy csökkent mikrokeringést. Támogatja a megelőzést, a gyógyítási, felépülési és regenerációs folyamatot szolgáló egyik legfontosabb testi szabályozó mechanizmust, és hatékonyan alkalmazható kiegészítő kezelésként:

 • A szervek és szövetek jobb ellátásához
 • A sebek és sportsérülések gyógyulásának támogatásához
 • Az immunrendszer támogatásához
 • A testi és szellemi teljesítőképesség növeléséhez
 • Az edzések során a regenerálódási idők lerövidítéséhez

Tudományosan igazolt
A vállalat 1998-as alapítása óta több ezer páciens vett részt a tanulmányok és felhasználói beszámolók összeállításában.
A 2014-ben készített klinikai értékelési beszámolóban egyértelműen és pontosan értékelték ezeket az anyagokat. Ennek alapján jelenleg kilenc indikációs területen igazolták a BEMER® fizikai érterápia jelentőségét.

A Berlini Mikrocirkulációs Intézetben igazolt:
27 % -kal gyorsabb vazomóció
29 % -kal jobb véreloszlás a kapillárisokban
31 % -kal gyorsabb vénás elfolyás
29 % -kal magasabb oxigén-kinyerés

A fenti adatok a 30 napos kezelés után elért legnagyobb értékek. Forrás: R. Klopp; Institut für Mikrozirkulation Berlin; 2010

Az alábbi videón láthatja, hogy egy BEMER kezelés hatására mennyire intenzív javulás érhető el a mikrokeringési területen.

​Kiváló alapok a technológia részére
​Az egészséget megtartani, a gyógyulást elősegíteni – ez egy olyan ígéret, amit sokan megtesznek, de csak kevesen tudnak megtartani. A BEMER-technológia a jelenleg legintenzívebben kutatott és leghatékonyabb fizikális kezelő módszert képviseli a komplementer-és preventív orvoslás terén.

A jelenlegi BEMER-technológia egyidejűleg stimulálja a szervek vérellátásának szabályozását helyi és fölérendelt szinteken. Az új, különleges és világszerte egyedülálló jelkonfiguráció mind a nappali, mind pedig az éjszakai fázisban gondoskodik a hatásfok és a hatás időtartamának további fokozásáról

Előny a kutatás révén

1999 óta vagyunk a piac sikeres, aktív szereplői. Ez alatt az időszak alatt a BEMER nemcsak szinonimájává vált egy különlegesen hatékony fizioterápiás kezelésmódnak világszerte, hanem mindenekelőtt az ehhez szükséges alapkutatást is elvégeztük. Együttműködve vezető tudósokkal, orvosokkal és intézetekkel a BEMER-kutatás úttörő jelentőségű tudásra tett szert a mikrokeringés és annak hatásai terén, amelyeket számos szabadalom véd. 

Az új, összetett jelstruktúránkkal technológiai előnyünket még tovább növeltük, ami által a piaci igényt és technológiai vezető szerepünket jelentősen tudtuk fokozni. Mindeközben ajánlati palettánkon egyedülálló és mellékhatásoktól mentes BEMER termékek széles választéka áll rendelkezésre. 

Számos független tanulmány támasztja alá a BEMER-technológia magas szintű hatékonyságát és szolgál magyarázatul a lelkes felhasználói tábor nap mint nap növekvő számára.

Az új BEMER kezelési rendszer az a legtöbbet kutatott és leghatékonyabb fizikai kezelési módszer, amely ma a kiegészítő és megelőző orvosi alkalmazásban megtalálható.
Az új BEMER-jel továbbfejlesztésre került és összhangba hozták a mikrokeringéssel kapcsolatos helyi és primer szabályozási folyamatok bioritmusáról rendelkezésre álló ismeretekkel (fizikai kezelési módszerek). A szervek csökkent vagy leromlott mikrokeringése minden eddiginél jobban stimulálható.

Az elektromágneses mező specifikus időleges jelsorrendje és struktúrája kis fluxussűrűség mellett kritikus a mikrokeringést szabályozó mechanizmus hatékony stimulációjához.

A BEMER az EU-ban hivatalosan engedélyezett, IIa osztályba sorolt (93/42/EEC) orvostechnikai termék (CE0483).

Az elmúlt 15 évben 46 publikáció és a PubMed kiadványban szemlézett tudományos tanulmány jelent meg a BEMER-terápiáról.

BEMER a sportban

Az amatőr és a profi sportban is értékes támogatást tud nyújtani a BEMER. A legkisebb véredények igény szerinti ellátása révén rövidebb bemelegítési és lelazítási fázisok, valamint gyorsabb regeneráció és ezáltal hatékonyabb edzések lehetségesek. Ezen kívül a mikrosérülések ideális esetben azonnal gyógyulnak, így megelőzhetők a nagyobb következményi sérülések.

BEMER terápia hatása élsportolók testi erőnlétére (állóképességére) és egyes teljesítményfiziológiai paramétereire. 12 teniszező 3 hetes edzőtábor alatt.
Eredmény: 9,5% teljesítményjavulás és 1,5 km/h-val magasabb futási sebesség az anaerob határérték elérésének időpontjáig. Szignifikáns különbség!  

Malomsoki J., Babindák E. (Sportorvosi Szemle 2006.)

Megelőzés és gyógyítás

Burnout

A BEMER fizikai érterápia elektromágneses úton közvetített jeleket használ a legkisebb vérerek pumpáló működésének stimulálása céljából, ezáltal lehetővé téve a mikrovaszkuláris véráramlás újbóli normalizálódását. A szervezet sejtjei jobb ellátást kapnak és képesek lesznek különféle funkcióik ellátására. Összességében a BEMER fizikai érterápia támogatja a szervezet regenerálódási és rehabilitációs folyamatokhoz kapcsolódó szabályozási mechanizmusait. A terápia csillapítási módszerként alkalmazható például a következő folyamatoknál:

 • a szervek és a szövetek ellátottságának javítása, ezáltal a regenerálódás elősegítése,
 • a fertőzési hajlam csökkentése,
 • az immunrendszer támogatása,
 • a fizikai teljesítmény javítása,
 • a mentális teljesítmény javítása,
 • fizikai és mentális teljesítménytartalékok mozgósítása,
 • a stressz következményeinek csökkentése,
 • a kiégés mérséklése.

Mindazonáltal nemcsak a BEMER fizikai érterápia alkalmazható a kiégés megelőzésére vagy gyógyítására. Mit is nyújt ez a terápia valójában? Támogatja a mikrovaszkuláris véráramlást, ezáltal segítséget nyújt a szervezet kulcsfontosságú funkcióinak ellátásában (többek között felépülés, alvás és regenerálódás), továbbá szerepet játszik a fizikai és mentális teljesítménytartalékok mozgósításában. Ezt a szerepvállalást nem szabad alábecsülni a kiégéssel kapcsolatos segítségek igénybevételénél.

A BEMER terápia tudományos igazolásai

A BEMER terápia már több mint 15 éves múltra tekint vissza. A kedvező terápiás tapasztalatok és a tudományos igazolások száma folyamatosan nő.  A tudományos elfogadottságot igazolja, hogy ezek a tanulmányok a nemzetközi orvosportálon is megjelentek, az un. PubMed-en is olvashatók (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed). 

A tudományos tanulmányok teljes listája elérhető: liste_der_publikationen.pdf Download File

BEMER Orvosi Esetismertetések

44 oldalas kiadvány, mely 20 szakorvos vizsgálati eredményeit foglalja magába a BEMER terápiával kapcsolatban.
Témakörök: BEMER alapkutatások, fül-orr-gégészet, endokrinológia, diabetolódia, rehabilitáció, neurológia, traumatológia, bőrgyógyászat, szemészet, fogászat, állatgyógyászat.

BEMER Orvosi Esetismertetések Download File

Pacemaker vagy defibrillátor

A BEMER terápia során a készülékben alkalmazott elektromágneses mezők nem zavarhatják pacemaker vagy defibrillátor működését, amennyiben ezek megfelelnek az európai szabványoknak és amennyiben azokat a mindenkori használati feltételeknek megfelelően alkalmazzák.
[ld. Dr. Lampadius szakvélemény, 2012.okt.25.].